Раждане


Раждането е много важно събитие в живота на една жена. То поставя начало на един нов етап, на едно приключение към необятните майчини инстинкти. Това е процес, който се отразява значително върху майката и бебето. Може да донесе много положителни ползи, но може и да нанесе пагубни травми, не само за жената, която е съзнателен човек, но и за бебето, което макар и едва появило се на този свят, никога не забравя. Всичко се гравира върху мозъка му и след това се проявява под формата на фобии, привличане на кризисни ситуации, невъзможност да се справя с всекидневния живот и др.

Ето защо на раждането не трябва да се гледа като процес, по време на който стискате зъби и после забравяте. Няма как да забравите, можете само да потиснете болката и нанесената травма. Раждането трябва да е осъзнато, а жената да възвърне силата си да се справя сама. Тялото на човек е безкрайно разумно. Не винаги в живота трябва да се водим от логиката и ума, защото мозъка ни е ограничен, докато от тялото извира мъдрост. Следвайки сигналите, които ни изпраща тялото и това, което ни подтиква да направим, е най-доброто за нас. Никой не знае кое е по-добро за вас от вие самите.

Раждането може да бъде по-различно от драматичните сцени по филмите или запечатаните спомени от предишното ви болезнено, изпълнено с медицински интервенции, преживяване. Алтернативното раждане е информиран и осъзнат избор. Всеки притежава тази възможност. Да дръзнете да я изберете или не, остава ваше право.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s