Ролята на бащата по време на раждане


Ролята на бащата през цялата бременност е много важна, но още по-значителна става по време на родилния процес. За съжаление, все още мъжете са държани настрани от раждането и не участват активно в едно от най-важните събития в техния живот, а именно появата на наследник. Поради тази причина татковците много трудно създават връзка със своето дете и често се усеща известна бариера във взаимоотношенията им.

Всичко това може да се промени. Раждането е интимен момент, също както сексуалния акт и може да се изживее по този начин. Присъствието и участието на бащата, помага за едно неповторимо изживяване, чувства на възторг, въодушевление и радост изпълват мъжа, който посреща своята рожба. Любов и умиление извират от душата му и така създаването на  дълбока връзка с новороденото става естествено. По този начин мъжът става много по-уверен и загрижен в своята роля на баща.

Взаимоотношенията между партньорите се променят. Тяхната любов се засилва и укрепва. Партньорите стават отново близки приятели и дори за първи път толкова близки. Виждат се в различна светлина с нов привкус. Връзката им се задълбочава, защото преживяват този свещен акт заедно, споделяйки го и подкрепяйки се.

Важна е ролята на бащата без значение от пола на детето. При момчетата близките отношения с баща им биха помогнали за по-лесно споделяне и изживяване на онези емоционални моменти в живота, за които се смята, че мъжете нямат право да са слаби. При момичетата връзката с бащата, им дава повече доверие и увереност. Отношението им към бащата се прехвърля върху партньора. Колкото повече любов и доверие има межу баща и дъщеря, толкова повече лекота ще съществува между нея и нейния партньор.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s