Себепознание


Да познава себе си е възможно най-важното и основно предназначение на човека. Всичко, което го заобикаля е плод на това, което е – това, което мисли и чувства, това, което казва, начина, по който действа. Всеки човек носи Божествената частица и има за цел да я проявява пълноценно. Всички хора са равни. Различията идват от филтъра, през който виждат света, отражението на емоциите и усещанията им, изкривената действителност, която сами създават.

Във всеки един момент, човек може да смени този филтър и да промени всичко около себе си. Тогава някои хора съвсем естествено ще излязат от живота му, други – по-подходящи и отговарящи на моментното му състояние, ще се появят и динамиката ще завърти вихъра на промяната. За да създадем света, който най-много ни приляга, трябва да опознаем истинското си АЗ – потребностите си, съкровените си желания, несъзнаваните модели на поведение, истинските си възможности и силата ни.

Призовавам всеки към навлизане по-надълбоко в себе си, защото там ще открие неимоверно ценни съкровища. А методите за постигане на това са много. Изберете този, който най-много ви допада.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s