Препоръчителна литература


25146zТова е книга на съвременните световноизвестни американски астроложки и преподавателки Марион Марч и Джоан Макевърс. Представлява пълен курс по астрология, направен под формата на учебник и съставен въз основа на многогодишния опит на авторките и по молба на много от техните ученици. Тук можете да научите основните понятия свързани с астрологията – планети (изобразяване, тяхното значение и върху какво оказват влияние), знаците от зодиака, домовете и аспектите. Написана е на лесен език и може да представлява първите ви стъпки към астрологията.

*********************************************************************

25569zТази книга отново е на същите авторки.  Отнася се за синастрията между двама човека. Синастрията дава информация за аспектите, които се получават помежду им и обяснява защо имат недоразумения, кои са силните и слабите страни на връзката, какво ги привлича един към друг и т.н. Разгледана е оста 1 -ви/7-ми дом и 4-ти/10-ти дом, като все­ки от домовете е обсъден от гледна точка на близките взаимоотно­шения. Прекрасна книга за определяне колко е подходящ един човек за вас и до какви препятствия и щастливи мигове ще ви донесат взаимоотношенията ви.

**********************************************************************

24900zМного добра и лесно достъпна книга на известния астролог Иван Станчев. Подходяща за хора, които тепърва навлизат в тази материя. Представени са и начини как сами да си създадем натална карта, но според мен по-лесният начин е от интернет.

**********************************************************************

151364zИзключително интересна книга, която ще ви изненада с точните описания. Разделена е на планети в знаци, планети в домове и аспекти. Погледът е от психологическа гледна точка и много точно обяснява емоционалната страна на аспектите. Има и предложения как да преодолеем една или друга напрегната даденост. Подходяща за анализиращи себе си и търсещи хора.

**********************************************************************

-116smallПрекрасно четиво за малко по-напреднали в астрологията. Става въпрос за северния и южния лунен възел на отделния индивид, като се насочва вниманието върху северния, тъй като той показва настоящия път и това, към което трябва да се стремим в този живот. Южният лунен възел разкрива миналите прераждания и опита, който сме натрупали. Обикновено там е ахилесовата ни пета и това минало ни дърпа надолу. Трябва да се отървем от минали навици и да стоим настрана от предишен начин на поведение и реакции.

*********************************************************************

2902Вътрешните планети – Меркурий, Венера, Марс – са основите на онова, което психологията нарича его, усещане за самия себе си. Тук изпъква едно много важно нещо, а именно, че човек трябва да изразява своя Марс под формата на ярост, гняв, първична сила без да се притеснява, че прави нещо лошо. Нуждите на вашия Марс са ви подсказани от мястото, знака и връзките, които прави той с останали планети. Всички чувства трябва да се изразяват, независимо какви са, а не да се потискат и натрупват. Защото в някакъв момент след време, всичко насъбрано ще избухне и прояви по много неприятен начин. Това разбира се, не означава, че т.нар. отрицателни емоции трябва да се насочват към други хора. Напротив, има много начини да се изразят без да се нарани друг човек и да се създаде омагьосан кръг. По същия начин е хубаво да се изразява и изкусителката Венера. Най-добрият начин се вижда от мястото на Венера във вашата карта. Нуждите й, ако биват потискани, след време се проявяват в изневери и случки, за които по-късно съжаляваме и изпитваме вина. Книгата наистина е прекрасна.

*********************************************************************

640821zОще една много интригуваща книга от поредицата на Лиз Грийн и Хауърд Саспортас. Луната и Слънцето символизират два изначални и много различни психологически процеса, които действат у всички ни. Лунното сияние, което примамва обратно към регресивното сливане с майката и безопасността на първичния съд, ни учи как да се свързваме, да изпитваме съпричастност и да се грижим за самите себе си. Слънчевата светлина, която ни води към тревожността, самотата и опасността, разкрива нашата скрита божественост и правото ни да бъдем горди съ-създатели на Божията Вселена. Есенцията в тази книга е съзнателното отделяне на индивида от семейството и най-вече от майката, за да може да прояви собствения си потенциал.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s