Малахит


МАЛАХИТ

IMG_0624Бях на изложение на камъни и малахитът ме привлече най-силно от всички останали. Поръчах си го без дори да знам за какво е, защото бях сигурна, че е най-подходящото за този момент от живота ми. Така се и оказа. Носих го постоянно дълго време.

Малахитът е един от първите минерали използван като символ на властта. Украшенията за главата на фараоните били обточени с малахит. Смятало се, че той помага да се вземат мъдри решения.

Той е прекрасен балансиращ камък, улеснява общуването, засилва интуицията и пази от неприятни ситуации. Помага да проявяваме толерантност и гъвкавост. Малахитът е камък изпълняващ желания, известен като детски амулет. Слагат го на врата на детето за защита от болести и опасности. Сложете парче малахит в портфейла или джоба си, за да привлечете пари и го носете със себе си при бизнес срещи.

Физическо въздействие: Доказано е, че поставен върху пъпния енергиен център, намалява менструалните болки. Укрепва очните нерви, ако ежедневно очите се мият с малахитова вода. Поставен върху пъпния енергиен център се справя с коремните болки, а върху гръдната кост възстановява нормалния сърдечен ритъм.

Малахитът е носител на щастие на зодии Водолей и Козирог. Отговаря за всички чакри, като най-голяма енергия развива при сърдечната.

Малахитът е един от най-имитираните и замествани минерали. Затова трябва да се внимава.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s