Опал


ОПАЛ

IMG_0629Опалът дойде при мен като подарък към едно колие на сестра ми, което бях поръчала за рождения й ден.

Опалът е камък на вдъхновението, който подобрява въображението и творчеството. Помага за освобождаване на задръжките и подобрява паметта. Много духовен камък, който може да помогне на човек да бъде „невидим” в ситуации, в които не иска да бъде забелязан. Той ще ви донесе спокойни и щастливи сънища и ще улесни процеса на промяна.

Опалът е скъпоценният къмък за 14-тата и 18-тата година от брака. Оцветен е в много широка гама от жълто и червено (съдържа железен оксид) до черно (манган и органични въглеродни оксиди). Благородният опал отразява светлината с цветове в целия видим спектър, червените отблясъци са най-ценни.

Моят опал е синьо-зелен (Chrysopal) – отваря съзнанието за нови впечатления и насърчава за откриването на такива. Помага да погледнете света с нови очи и облекчава емоционалните тежести.

Опалът е основен минерал за зодиакален знак Везни, заместващ основния на Близнаци и оказва влияние на Овен, Скорпион, Козирог и Риби. Управлява теменната и сърдечната чакра.

Физическо въздействие: Атомите и молекулите на опала са застинали в безпорядък. Вътрешното напрежение в този минерал оказва силно влияние върху човешкото биополе. Доказано е, че при допир до тялото огненият опал активира работата на мозъка, провокира оптимизъм, прогонва безпокойството и укрепва духовните сили. Въздействието му се усеща мигновено. За целта е необходимо късче опал да се държи стиснато в дланта, за мъжете – в лявата ръка, за жените – в дясната.
Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s