Тюркоаз


ТЮРКОАЗ

IMG_0626Тюркоазеното колие ми купи съпругът ми по мой избор на медения ни месец от о. Гили Мено близо до о. Бали. Значението му отново се припокри с момента и нуждите ни.

Всички народи смятат тюркоаза за много щастлив камък. Вярва се, че камъкът помирява врагове, потушава гнева на притежателя си и възстановява хармонията в семейството. Тюркоазът носи любов, здраве, щастие и успех. Универсален камък за добро. Камък на висшата духовна борба със злото. На влюбените дарява щастие и съхранява любовта. Носенето на тюркоаз осигурява просперитет, благоденствие, здраве и дълголетие. Той е духовен лечител, прогонва лошите мисли и кошмарите, помага на човек да се съсредоточи и да си изясни към какви цели да се стреми. Защитава от всякакви неприятности. Привлича погледите, разкрива достойнствата на притежателя си. Пази от болести и вредни влияния на околната среда.

Физическо действие: Тюркоазът, носен в комбинация с кехлибар, активира съпротивителните сили на организма срещу различни заболявания. Един от широко използваните в древността минерали за лечебни цели.

Тюркоазът е основен минерал за зодия Скорпион. Отреден е още за Рак, Стрелец, Водолей и Дева. Отговаря за гърлената чакра.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s