Тюркоаз


ТЮРКОАЗ

IMG_0626Тюркоазеното колие ми купи съпругът ми по мой избор на медения ни месец от о. Гили Мено близо до о. Бали. Значението му отново се припокри с момента и нуждите ни.

Всички народи смятат тюркоаза за много щастлив камък. Вярва се, че камъкът помирява врагове, потушава гнева на притежателя си и възстановява хармонията в семейството. Тюркоазът носи любов, здраве, щастие и успех. Универсален камък за добро. Камък на висшата духовна борба със злото. На влюбените дарява щастие и съхранява любовта. Носенето на тюркоаз осигурява просперитет, благоденствие, здраве и дълголетие. Той е духовен лечител, прогонва лошите мисли и кошмарите, помага на човек да се съсредоточи и да си изясни към какви цели да се стреми. Защитава от всякакви неприятности. Привлича погледите, разкрива достойнствата на притежателя си. Пази от болести и вредни влияния на околната среда.

Физическо действие: Тюркоазът, носен в комбинация с кехлибар, активира съпротивителните сили на организма срещу различни заболявания. Един от широко използваните в древността минерали за лечебни цели.

Тюркоазът е основен минерал за зодия Скорпион. Отреден е още за Рак, Стрелец, Водолей и Дева. Отговаря за гърлената чакра.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s