Аметист


АМЕТИСТ

IMG_0633Камък на интуицията. Прави нещата очевидни. Провокира предсказателни сънища. Притежава силно енергийно поле, което блокира пороците. Камък на мира и равновесието. Разсейва напрежението и дарява с вътрешна красота и хармония. Полезен е в момент на скръб при голяма загуба. В семейния живот може да донесе покой и блаженство. Предизвиква любов към този, който го е подарил, затова внимавайте кой ви го подарява и на кого вие го подарявате.

Аметистът прогонва гнева, яростта, страха и раздразнението. Благоприятства процеса на взимане на решения, тъй като засилва паметта и мотивацията. Когато носите Аметист, няма да бъдете изкушени да преяждате или да прекалявате с алкохола, а когато държите камъкът в лявата си ръка или около врата, може да го използвате, за да осъществите контакт с вътрешното си Аз.

Аметистът замества основния минерал при зодии Овен и Риби, помага на Водолей, Стрелец и Рак. Управлява теменната чакра.

Физическо въздействие: Известно е изключително силното му положително въздействие при различни форми на склероза, на мигрена и напрегнатост. При физически контакт с тялото отпуска нервите и ги стабилизира. На хора, занимаващи се с умствен труд, се препоръчва да изпиват сутрин по чаша вода, в която минералът е престоял една нощ.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s