Мит ли са симптомите на бременност преди закъснението?


conception2Всяка жена, която иска да забременее, се интересува от евентуалните признаци, че чудото е станало. Изчетени са всички възможни форуми и са разпитани всички приятелки с доказана бременност. Дали, обаче, съществуват реални симптоми съвсем в началото?

В интернет, списанията, телевизията ще чуете безброй неща, които се случват с една жена като забременее. Много жени ще ви разкажат, че са се чувствали по един или друг начин, а други, че не са изпитали нищо различно. Всичко това, обаче, е по-скоро твърде индивидуално, за да бъде всеобща истина. Едни имат голям апетит, други загубват апетит. Едни ходят често до тоалетна, дори и през нощта, други нямат подобни симптоми. Някои жени започват да имат много силно обоняние и да им се гади от миризми, други пък спират да ядат любимите им неща, а се насочват към други, които до този момент не са им били по вкуса.

Едно е общото при всички тези симптоми. Има промяна в тялото ви. Най-разпространеният общ симптом при всички жени е вътрешното усещане, че този път нещо е станало. Вслушайте се в тялото си, забележете онова, което то иска да ви каже, вижте различията с нормалното ви всекидневно състояние. Тялото е мъдро, то дава безброй познания. Веднъж настроили се да се вслушвате в своето тяло, ще бъдете сигурни какво се случва с вас още преди закъснението. Успех!

Реклами

5 мнения по „Мит ли са симптомите на бременност преди закъснението?

 1. Поздрави за статитята. Аз знаех, че съм бременна от самия ден на зачеването. Именно някакво вътрешно усещане ми го подсказа. Бях споделила на няколко приятелки, още преди да ми закъснее и всички ми се смееха, че е невъзможно толкова рано да има признаци. Признаци имаше, но не те, а именно усещането ме караше да бъда толкова сигурна. Не изчаках дори да ми закъснее, направих теста в деня, в който трябваше да ми дойде, нямах търпение. И резултата беше налице. Имам обаче доста приятелки, които дори не са подозирали, че са били бременни, до един момент. Просто наистина всичко е индивидуално, дори две бременности на една и съща жена могат да са коренно различни.

  • Много благодаря за хубавата обратна връзка. Наистина е така, при всяка жена е индивидуално. Това, което ми се иска е да призова хората да наблюдават и да се вслушват в тялото си малко повече.

 2. Аз имах следния проблем някой може ли да ми даде съвет правихме секс с приятеля ми точно в деня на овулацията след около 3 дни започнаха много да ме болят гърдите кръста и стомаха долу ниско и така 2 седмици се гърчех няколко дни преди датата ми на цикъла започнах да нямам обоняние и много да ми се повръща сутрин изобщо нямах апетит нощем не можех да спя имах усещането че съм бременна но цикъла ми дойде точно на датата първо започна с малко кафяво и после кръв както при нормален цикъл направих си тест за бременност но е с една черта но интересното е че спря да ми се повръща не знам какво означава това дали нямам някакъв проблем преди 2 години правих аборт само един в първия месец със вакум дали това не е причината да не мога да забременея??

  • Здравейте! Това, което разказахте ми прилича по-скоро на симптоми при фалшива бременност. Обикновено се случва на емоционално ниво и представлява психофизиологично състояние, при което наистина се изпитват някои симптоми.
   Абортът с вакуум е най-безопасният към момента метод за прекъсване на бременността, но не съм медицинско лице, за да кажа дали има някакви последствия. Предполагам, че посещавате гинеколога си редовно и можете да се посъветвате с него.
   Евентуалната причина за липса на бременност може да бъде на емоционално ниво. Ако искате може да ми пишете на е-мейла за повече подробности. Успех!

   • Благодаря Ви бих искала да ми обясните какво ще рече това на емоционално ниво.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s