Бременна съм! Ами, сега?!


surprisedЧудото е станало. Виждате двете чертички. Как реагирате? Бурно и еуфорично или изненадано и отхвърлящо? Чувствате се щастливи или изпълнени със страх и безпокойство? Коя е най-адекватната реакция, когато разберем, че чакаме бебе?

Дори бебето да е дълго чакано, не си мислете, че бурната реакция и скоковете до небето са най-подходящия начин за приемане на новината. Всяка крайност ви отдалечава от благоприятните за организма усещания. Това правило важи и тук. Една адекватна реакция на бъдещата майка би била без силни положителни и бурни отрицателни емоции. Нормално е жената да се притеснява как ще се промени животът й от тук нататък, ще има ли възможност да осигури на детето си всичко, от което се нуждае, ще се справи ли с всички трудности на майчинството. Подобни усещания са абсолютно в синхрон със случващата се значима промяна в живота на една жена и нейното семейство.

Когато тези безпокойства са в нормални здравословни граници могат дори да повлияят на плода по един много благоприятен начин. В новия индивид се запечатват много важни качества като отговорност, желание за промяна с цел подобряване на моментното състояние, критичен поглед върху нововъзникнала ситуация и др. Ето защо, мили бъдещи майки, не се притеснявайте, че вредите на бебето си, ако понякога се страхувате дали ще успеете да платите сметките си този месец. Няма човек, който да не се страхува. Има хора, които въпреки страховете си, се изправят срещу тях и ги преодоляват. Това са смелите хора. Бъдете една от тях.

Реклами

2 мнения по „Бременна съм! Ами, сега?!

  1. Отново адмирации за статията. Аз пак ще си позволя да се изкажа на база личен опит – моята бременност, особено в началото, беше съпроводена с много стресови ситуации в личен план и се вбесявах, когато всички около мен ми повтаряха да не се ядосвам и притеснявам, защото вредя на бебето. Не че не са били прави и не са го казвали с добри намерения, но когато проблемите и без това са налице, да се натяква подобно нещо на бъдещата майка не знам доколко може да помогне, по-скоро може да й вмени допълнително чувство на вина и да й докара още стрес. Та, и аз съм на мнение, че притеснение в рамките на нормалното е допустимо, бременната няма как да изключи с копче всички отрицателни емоции до момента на раждането и не бива да й се втълпява, че това може да е фатално за детето.

    • Чудесно е, че споделяш личния си опит, защото това е най-важното. Хубаво е бъдещите майки да получават повече информация от хора, които вече са преминали през това. Бременността е време, през което жената е доста лабилна и определено не се нуждае от критики, а от подкрепа. Благодаря ти!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s