Музика по време на бременност намалява стреса


music-notesСтресът и напрежението по време на бременността влияят изключително силно върху формирането на плода. С нарастването на хормоните, нараства и нестабилното емоционално състояние на жената. Дори един минимален стрес, който в ежедневието не го отчитаме като такъв, има негативно влияние. Ако не бъде освободен, стресът се натрупва като схващания по тялото. Ето защо е важно да редуцираме колкото се може повече това напрежение. Един много приятен начин за това е музиката.

Тъй като тялото ни е изградено от вибрации, то много лесно се настройва на честотите на звуковата вибрация, идваща от приятна, отпускаща и зареждаща музика. Музиката влияе невероятно върху майката и върху детето. Тя може да нормализира ритъма на дишане, пулса, кръвното налягане, температурата и да премахне мускулното напрежение. Музиката е вълшебство, което доставя положителни емоции и заличава остатъците от натрупана негативна енергия в клетките. Изключително мощна трансформация може да настъпи под влиянието на любими ритми. Чрез музиката на детето се предават такива нюанси на човешката чувствителност, каквито само един истински съзнателен и достоен човек може да притежава. Сега е моментът да оформите вашето прекрасно създание.

Все по-често срещано е мнението, че класическата музика е много подходяща за тази цел. Велики композитори като Моцарт, Шопен, Бах и др. могат да допринесат за истинско вдъхновение.

Друга подходяща музика са звуците от природата. Ако нямате възможност да обикаляте сред тихи обезлюдени кътчета, където можете да се насладите на тишината, да затворите очи и да усетите истинската природа, тези звуци са подбрани в прекрасни компилации, които лесно се намират в интернет.

Има и дискове, създадени специално за бременни, които са адаптирани за деликатното състояние на родилката. Но, разбира се, всичко, което е любимо, е повече от достатъчно, за да ви настрои на подходящата вълна.

Изпийте още сега един коктейл от любимата музика!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s