Жената е в най-добро физическо състояние по време на бременност


heather9Всички сте чували съвети от лекари, роднини и близки приятели, които загрижени за вашето здраве по време на бременност, ви облъчват с информация как трябва да се пазите, да си почивате повече и да избягвате голяма част от заниманията, на които сте се наслаждавали преди това. Не съм привърженик на тази идея и смятам, че бременността не е болест, а дори напротив. Това е един много специален период за една жена, когато тя се намира в най-добрата си физическа форма.

Интересно и шокиращо звучат слуховете през 70-те и 80-те години на 20 век, когато спортистки от Източна Германия забременявали и след това правили аборт, за да подобрят представянето си на олимпиади. Принц Александър де Мерод, който по това време бил вицепрезидент на Международния Олимпийски Комитет (МОК), потвърдил историите за изкуственото осеменяване и абортите два или три месеца по-късно в опит да се повишат нивата на представянето им. Процедурата е обявена за нелегална пред МОК.

През първите три месеца на бременността женското тяло започва да произвежда допълнително количество червени кръвни телца, богати на носещ кислород хемоглобин, за да помагат в развитието на плода. Направено е изследване на спортистки преди и след бременност от проф. Джеймс Пиварник в лабораторията за изследвания на човешката енергетика в университета в щата Мичиган. Той открил, че обемът на кръвта се увеличава с около 60%, което води до повишаване способността на тялото да пренася кислород към мускулите до 30% повече. Това има положителен ефект върху аеробния капацитет. Други положителни предимства идват от засиленото производство на хормони по време на бременността – най-вече прогестерон и естроген, но също така и тестостерон, могат да увеличат мусулната сила.

Изводът от всичко това е, че имате силата и способността да покажете себе си в най-добрата си форма. Така че не се притеснявайте да продължите с досегашните си занимания, а дори може да опитате и нещо ново, без страх. Природата е невероятен феномен, който още веднъж показва своята магия чрез женската сила, когато майката носи живот в себе си. Възползвайте се и преоткрийте способностите си!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s