Високи токчета и бременност


the-risk-wear-high-heels-for-pregnant-womanВсички сме чували, че високите токчета са противопоказни при бременност. Какви са основните причини и дали това наистина е вярно?

Онова, което казват специалистите в против носенето на високи токчета е, че се натоварва гърба, както и ставите на колената и глезените. Поради хормона релаксин, който се отделя по време на бременност, сухожилията се разтягат и разхлабват, правейки таза по-гъвкав за идването на вашето бебе на бял свят. Носенето на високи токчета може да увеличи болката ниско долу в гърба до непоносимост.

Друга причина за неупотребата на високи токчета по време на бременност, е фактът, че бременността е период на много бързи физически промени, през които се променя позата на тялото и центърът на тежестта на бременната жена и тя започва да изпитва затруднения с координацията си. Нормално е понякога да се усещат замайвания и това да не е най-безопасният начин да се придвижва.

Много вероятно е в последните месеци да се подуят краката на бъдещата майка. Носенето на токчета няма да е добра алтернатива за нея. Обикновено, жените сами се насочват към по-ниските обувки с оглед да им е по-комфортно и удобно.

Има жени, които обаче, се чувстват съвсем добре, носейки висок ток. Всяка бъдеща майка, която не изпитва болки ниско долу в гърба и не се напряга, носейки любимите си обувки, няма причина да не продължи да се възползва от тях и по време на бременността. Въпреки това, е добре да ги оставите на страна след 25-тата седмица, когато по-осезаемо започва качването на килограми.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s