Бели денс при бременност и раждане


belly dance bellyМагията на ориенталските танци очарова и завладява със своята мистериозност, женска сила и магнетизъм. Жените от Запада имат много какво да научат от културата на жените от Изтока, макар и да смятат, че Западът е на по-високо ниво на развитие. Ориенталските танци в чистата си форма нямат нищо общо с пошлите кабаретни изяви или нашенските фолк представи. Движенията са съсредоточени във втора и първа чакра, а именно там се намира плода (втора) и се осъщестява раждането (първа). Движението „камила“, например, наподобява контракциите при раждане и подпомага „изгонването“ на плода. Смята се дори, че този танц е създаден на първо място за подпомагане на раждащата жена.

Ползите от бели денса са многобройни. Чрез този танц на плодородието се укрепва тазовото дъно и мускулите, разположени ниско долу в корема, които подпомагат раждането и процеса на възстановяване след това. Танците са невероятни за релаксиране и освобождаване от стреса. Чрез тях може да се промени позицията на бебето – от седалищна към тилна. Танците подпомагат правилната стойка, която се променя с нарастването на коремчето и при неправилна такава се усещат болки ниско долу в гърба. Чрез бели денса, тази болка намалява. Арабските танци те учат да обичаш тялото си, да се гордееш с това, че си жена и да отключиш цялата си женска сила. Неподозирани усещания могат да се освободят чрез този танц, а ползите за бебето и раждането са ненадминати.

Предлагам ви да опитате да помедитирате, движейки тялото си в кръг, което е основно движение в бели денса, и слушайки ритмите на приятна арабска музика. За тази цел ви предлагам следния видео материал:

http://www.youtube.com/watch?v=1kUkJ8_fm8w

Експериментирайте и нека мозъкът заспи, а тялото покаже своето очарование!

Реклами

2 мнения по „Бели денс при бременност и раждане

  1. Pingback: Танц на утробата – наръчник за бели денс при бременност и раждане | Съзнателна бременност

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s