Защо е по-трудно да свалим последните 5 кг след раждане?


1След успешното пристигане на бебето на бял свят, ще забележите промени в себе си, както физически, така и емоционални. Много родилки се оплакват, че са си спечелили безвъзвратно около 5-6 кг от бременността и каквито и усилия да полагат, не успяват да ги свалят. Преди да разберем защо е така, е важно да помислим за принципа на напълняване. Трупането на мазнинки в определени части на тялото обикновено се дължи на емоционален блокаж. Както всичко останало на този свят, така и нашето тяло, представлява вибрираща енергия. Когато тази енергия свободно се движи по меридианите на физическото ни тяло, всичко е в баланс и в правилните пропорции. Когато, обаче, имаме някакъв дискомфорт и не успеем да се справим с последващите чувства вътре в нас, тази енергия се затлачва и се натрупва на различни места.

След раждането, всяка жена е под стрес, обикновено е недоспала и напрегната, заради новата роля, за която колкото и да се подготвя, винаги може да остане изненадана. Хормоните бушуват, емоциите кипят и всичко е изострено на максимална степен. Тялото се чувства превзето и тогава си добавя слой защита, за да се справи със случващото се. Превръщайки се, от жена в майка, родилката придобива нова енергия, а натрупаните мазнинки помагат за правилното й канализиране.

Какво може да се направи все пак, за да възвърнем предишната си форма? На първо място е поемането на по-голямо количество вода. Тя помага за разграждане на мазнините. На следващо, но не по-важност е развиване на любов към новото аз /а именно, тялото, което въпреки мнението ви, е също толкова красиво/. Благодарете и обичайте това тяло, което е износило и дало живот на друго човешко същество. Оценете огромната работа, която е свършило и покажете своето признание. Освен това, забелязвате ли колко по-женствени форми имате от преди?

Накрая, разбира се, не мога да пропусна и важната роля на спорта. Около два месеца след раждането вече можете да започнете да спортувате онова, което ви доставя удоволствие /за два месеца горе долу матката възвръща своите размери и органите в коремната кухина намират своето място/. Не забравяйте, натоварвайте всички мускулни групи. Ако имате коремче, не си мислете, че то може да се свали само с натоварване на коремните мускули. Не работете само върху определени точки. Тренирайки цялото тяло, е гаранция за успех, защото мазнините се топят първо там, където са натрупани.

УСПЕХ!

За създаването на тази статия, се вдъхнових от:

anahata.blog.bg

zdravaistoria.com

fitnesinstruktor.com

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s