Раждане и реакция към изненада. Какво е общото?


woman-giving-birth-photo-by-rubberball-productions-getty-imagesРаждането е велико събитие, а самият процес оставя силен отпечатък върху съзнанието на жената. Дали той ще е положителен или отрицателен зависи от личните преживявания на всяка жена. Ето защо е много важно да се подготвите физически и психически за това събитие. Не оставяйте, обаче с впечатлението, че сте подготвена за всичко. При раждането винаги има момент на изненада, то не може да върви изцяло по план. И точно това е ключът към накланянето на везната на вашето преживяване, а именно как реагирате на изненада, на нещо ново и неочаквано?

Страх? Ако първата ви реакция е страх, това означава, че и при родилния процес ще се появи. Как се справяте със страха? Успявате бързо да дойдете на себе си и да се въоръжите с вътрешна сила, която да ви помогне да излезете от затруднението? Много добре, значи ще се погрижите за хубавите спомени след това. Или може би страхът ви вцепенява, спирате да мислите и викате за помощ? Това значи, че трябва да поработите върху себе си и преодоляването на тази реакция.

Набюдавайте себе си, за да установите какво е вашето поведение, когато нещо неочаквано се появи в живота ви. Умеете ли да приемате промените или предпочитате да се придържате към вече познатите неща, които ви дават сигурност. Едва ли човек може да промени само за няколко месеца поведението си, но дори самото знание за собствените ви реакции е много важно. Когато настъпи моменът, ще си кажете: „Аха, ето така реагирам аз на силен стрес, това е нормално за мен. Познах себе си!“ Дори само това е достатъчно, за да се поуспокоите малко.

Желая на всички бъдещи мами успешно посрещане на новия член от семейството!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s