Бебето ми крещи?!


screaming_images_1277982306С развитието на речевите си способности бебетата започват да издават различни звуци. Това е нещо ново за тях и определено е доста интересно. Звуци като ръмжене, пищене и крясъци без никакъв сигнал за проблем, са абсолютно нормална част от развитието на детето. Колкото по-силен е звука, толкова по-голямо удоволствие му доставя. То се наслаждава на новите си умения и дори вас да ви боли главата, а тъпанчетата ви да са на ръба на спукване, това едва ли ще означава нещо за малкото човече. То просто расте и се радва на способностите си, а освен това по този начин привлича внимание.

Обърнете внимание на шумовете, които чува детето. Много е възможно да имитира вашите викове и крясъци. Ако имате често спорове с партньора си, опитайте това да не се случва пред детето и по възможност да не стига до нежните му уши. Защото след това ще ви го върне тъпкано като ви покаже то колко може вика. Това, разбира се, не означава, че трябва да пазите бебето си от нормалните шумове в къщата – като звука от сокоизстисквачката, прахосмукачката, сешоара, пасатора. В утробата, бебето е потопено в доста шумна среда – звуците на сърцето, белите дробове и различните органи на майката. То е свикнало с шума и понякога след раждането може да изпита безпокойство от тишината.

Когато бебето крещи, е добре да се запасите с много търпение на първо място. След това е хубаво да не се надвиквате с него, а да се опитате да поддържате нормален към тих тон. Викането от ваша страна само ще го стимулира да издава още по-силни звуци.  Като утеха за родителите мога да кажа, че и това е преходно и скоро детето ще го надрасне.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s