Кариера или Бебе


CareervsFamilyМесец декември и наближаващите празници ме отвеждат назад във времето, когато аз самата бях дете и усещах магията на Коледа навсякъде. Семейната обстановка, Коледната елха, мирисът на портокали и прясно изпечени сладки, съвместно с коледните филми изпълват сърцето със спомени. Така попаднах на един филм, който ме накара да се замисля върху това кое е по-важно – успешна кариера и изкачване на висока стълбичка в йерархията или създаване на семейство и деца. Разбира се, съвместно могат да се случат и двете неща до някаква степен, но аз говоря за онези радикални случаи, които позволяват само едната или другата крайност. За да бъдеш пълноценен в това, което правиш, трябва да му се отдадеш напълно. Един единствен избор може да те отведе в две различни реалности, коренно противоположни. Ако едната е мечтаната кариера, много пари, луксозен живот, изискани заведения и екзотични пътувания, то другата е малка семейна къща/ апартамент, детски смях, разхвърляни играчки и много любов. Двете неща имат много плюсове и минуси. Едното е проявление на мъжката енергия, а другото на женската. Едното дава най-доброто от материалния свят, но няма душа, а другото – излъчва топлина, разбиране в дълбочина на думата любов и истинско щастие, но ограничава свободата.

Над този избор трябва да се замислят и двата пола според мен. Прекалената мъжка енергия осакатява една жена. Чертите й се променят, стават по-груби и студени. Погледът губи магията си. Такава жена не привлича мъжете, те я смятат за приятел, за равен, но не и за обект на желание. Мъжете от своя страна губят възможността за семейно огнище, опора и детска ласка, която да стопли сърцата им.

Минуси има и в двата случая и всеки има право да избере най-доброто за себе си. Колко хубаво щеше да бъде ако можехме да видим разгръщането на тези две различни реалности и чак след това да изберем! Вие сте на ход!

Вдъхновена от The Family Man

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s