Любов към себе си и износване на плода


body-loveЛюбовта към себе си е златният ключ към щастливия живот. Всичко зависи от това колко обичаш и уважаваш себе си и своето тяло. Тялото е корабът, който те носи в морето, наречено живот. Без него не можеш да оцелееш и затова е необходимо да се грижиш за него. 

Зачеването на дете и износването му в утробата на майката е велико чудо на природата. Тялото претърпява сложни трансформации и голямо натоварване. Отдайте уважение на този процес и осъзнайте колко много работа тежи на плещите на Вашето тяло. Бъдете благодарни. Това не е даденост, а благословия. Майката, която успешно износва и ражда детето си, е благословена. 

Когато имате щастието да заченете дете, погрижете се да се чувствате добре. Хранете се с хубава храна, наслаждавайте се на любимите си неща, спортувайте и дишайте чист въздух. Практикувайте радост и бъдете благодарни. Опитайте да оставите страховете настрана. Мислете за настоящето и как да си доставите удоволствие. Изчистете ума си от притесненията за бъдещето. 

Зная, че всичко това звучи много просто на думи, но има един съвсем лесен начин за постигане. Отидете сред природата. Направете си една дълга разходка, толкова дълга, че да усетите сладка физическа умора. Когато тялото извършва физическа дейност, ума се успокоява, а сърцето се изпълва с радост. Същият ефект можете да постигнете с различни физически упражнения, дори и досадните домакински задължения могат да бъдат доста ефикасни и да държат ума далечe от фиксидеите му. 

Ще завърша с една молитва на бременната жена за успешно износване на плода и леко раждане:

„Всемогъщи, чудотворни и милостиви Боже, Създателю и промислителю на небето, земята и всички твари. Ти си изрекъл за всички съпрузи благословението, да се плодят и множат, и че наследие от Господа са децата от майчината утроба.Благодаря Ти, небесни Отче, задето си ме направил участница в това благословение, и моля Те, благоволи да благословиш подарения ми от тебе плод на моята утроба. …
Запази ме от страх, от уплаха, и от зли хора, които биха желали да повредят и разрушат делото на Твоите ръце! Дай му разумна душа и направи да расте тялото му здраво, а когато настъпи времето и часът, разреши ме по Твоята милост. Дай ми подкрепа и сила за раждането: Спомагай ми с Твоята всемогъща помощ и облекчи страданията ми, защото това е Твое дело, чудотворна сила на Твоето всемогъщество и дело на Твоето милосърдие.
Господи! Ти си Бог, който знаеш и виждаш нуждите на всички човеци! Ти си състрадателен и заради изпълненото с жалост Твое сърце, аз Те моля: благоволи да облекчиш скърбите ми, които ми предстоят и извади на светлина плода на моята утроба с живо и здраво тяло, с цели, невредими и благообразувани членове. Аз на Тебе го връчвам и го полагам в Твоите всемогъщи, творчески ръце, в Твоите Свети обятия, да благословиш този плод на моята утроба, както си благословил децата, които са ти донасяли.
Спасителю, ето аз принасям на Тебе този плод, който си ми дал. Възложи над него Твоята благодатна ръка. Благослови го със Светия Твой Дух и когато се роди, облагодетелствувай го със светото и блажено Кръщение. Освети го и го обнови за вечния живот, чрез възраждането. Направи го ново създание. Направи го да бъде и той член на Твоето Свето Тяло – Твоята Света Църква, та и от неговите уста да възлиза хвала за Тебе и да пребъде завинаги чедо и наследник на вечния живот, чрез светите и честни Твои страдания и смърт, Иисусе Христе, и заради Твоето Свето Име. Амин.“

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s