Една година майка


IMG_2632Днес се навършва една година, откакто родих детето си. Помня всяка подробност от този ден все едно беше вчера. Раждането мина много добре, стигнах бързо до разкритие. Имаше си своите трудни моменти, но спомените ми са позитивни. Усещането е прекрасно. Даваш живот. Побеждаваш в битка със себе си. Разбираш колко големи са възможностите на тялото и ума ти. Променяш се.

Тази една година ми даде най-голямата радост, която може да съществува, най-нежната любов, на която някой е способен и едно от най-големите предизвикателства в живота. Не всичко е розово и прекрасно. Да бъдеш майка е трудно, дори много трудно. Не можеш да си го представиш преди да го изпиташ. Безсънието, ограничаването на свободата, разделянето с предишната роля в собствения ти живот – превръщането от жена в майка, липсата на социални контакти и рутината, която се повтаря ден след ден, тежат невъобразимо много. Тежестта нараства с времето, с постоянството си, с неизбежността си, като те оставя безсилна и изтощена.

Майчинството от друга страна дава сила. Превръща те в лъвица, дава ти увереност. Променя целия ти свят. Оспорва собственото ти мнение за себе си и променя коренно приоритетите ти. Задава въпроса „Къде се намираш и къде искаш да отидеш?“ Майчинството е благословия. Майчинството те учи да променяш себе си, за да дадеш най-доброто на детето си. Примерът, който даваш, е по-важен от всички съвети или принципи, на които го учиш. Възпитавайки себе си, даваш най-доброто за него.

Това са само малко от нещата, на които се научих през тази една година. Имам още много дълъг път да извървя и много уроци да науча. Към момента знам, че съм благодарна. Благодарна съм, че избра мен, скъпо мое дете! Обичам те! Честит празник!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s